Υποψηφιότητες Εσωτερικών Μελών
img
Παναγιώτης Βλάμος
Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής
Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής

Ο Παναγιώτης Βλάμος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης ιδρυτής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (BiHeLab) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το διδακτορικό του στα Μαθηματικά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει συγγράψει περισσότερες από 200 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και 16 εκπαιδευτικά βιβλία. Στόχος του BiHELab είναι να βοηθήσει στη γεφύρωση του μεταφραστικού χάσματος από τα δεδομένα στα μοντέλα και από τα μοντέλα στην ανακάλυψη φαρμάκων και την εξατομικευμένη θεραπεία, προωθώντας συνεργασίες και αναπτύσσοντας πρωτότυπες προσεγγίσεις σε βιολογικά και κλινικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας υψηλής απόδοσης υπολογιστικές μεθόδους. Επιπλέον, ο καθηγητής Βλάμος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας κατά του Αλτσχάιμερ (HIAAD). Η HIAAD είναι μια κοινή συνεργασία μεταξύ Ελλήνων ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και επιστημόνων από το BiHELab που συνδυάζουν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους για να αντιμετωπίσουν την «επιδημία» του Αλτσχάιμερ και των συναφών διαταραχών στην Ελλάδα. Το BiHELab είναι ο κύριος διοργανωτής του συνεδρίου στην "Γενετική, Γηριατρική και έρευνα στις Νευροεκφυλιστικές Ασθένειες" (GeNeDis). Ο καθηγητής Βλάμος είναι επίσης ένας από τους τρεις συντάκτες του Εγχειριδίου Υπολογιστικού Νευροεκφυλισμού που θα δημοσιευθεί από την Springer International Publishing.

gr  pdf.png  Παναγιώτης Βλάμος: Βιογραφικό Σημειώμα
Mέγεθος: 38.16 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
img
Ηλίας Γιαρένης
Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας
Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Ο Ηλίας Γιαρένης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ιστορικός και βυζαντινολόγος, Καθηγητής Ιστορίας της Βυζαντινής Παιδείας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει εκλεγεί Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου (2020-2024). Έχει αναλάβει τα καθήκοντα Αντιπρύτανη Οικονομικών, Διασφάλισης Ποιότητας και Φοιτητικής Μέριμνας (2020-2022) και Αντιπρύτανη Διασφάλισης Ποιότητας, Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης (2022-2024).

Πρόεδρος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (2020-2024) και Πρόεδρος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (2022-2024) του Ιδρύματος.Υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 (2020-2021). Πρόεδρος τηςΕπιτροπής του Ιδρύματος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ίδρυση τηςΙονίου Ακαδημίας (2022-2024).

Έχει λάβει μέρος σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης (Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Ουγγαρία, Κροατία). Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην βυζαντινή λογιοσύνη και εκπαίδευση, στον κόσμο του βυζαντινού βιβλίου, αλλά και στην πρόσληψη του Βυζαντίου στην νεώτερη και σύγχρονη Ελλάδα. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών, της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρίας, και του Κέντρου Μελετών Ιονίου.

Έχει γράψει για την άλωση του 1204 και για τα αποτελέσματά της στον βυζαντινό κόσμο και στα Βαλκάνια, για τις αυτοκρατορίες της Νίκαιας, της Τραπεζούντας και της Ηπείρου, καθώς και για την παλαιολόγεια κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα. Μεταξύ των δημοσιευμάτων του: Η συγκρότηση και η εδραίωση της αυτοκρατορίας της Νίκαιας. Ο αυτοκράτορας Θεόδωρος Α΄ Κομνηνός Λάσκαρις, Αθήνα 2008· Ο βυζαντινός λόγιος Νικόλαος Μεσαρίτης: Κείμενα και Μελετήματα, Αθήνα 2022.

Έχει συνεπιμεληθεί συλλογικούς τόμους με βυζαντινολογική θεματική, μεταξύ των οποίων: Βησσαρίων εκ Τραπεζούντος του Πόντου. Λόγιος του βυζαντινού και του δυτικού αναγεννησιακού 15ου αιώνα, Θεσσαλονίκη 2017· Λόγιοι και Λογιοσύνη στο Βυζάντιο, Θεσσαλονίκη 2019· Bibliophilos. Books and Learning in the Byzantine World. Festschrift in Honour of Professor Costas N. Constantinides, Βερολίνο-Βοστόνη 2021.

gr  pdf.png  Ηλίας Γιαρένης: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 97.48 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
img
Δήμος Δημητριάδης
Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

O Δήμος Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές και τις μουσικές του εμφανίσεις στο χώρο της Τζαζ. Σπούδασε στις ΗΠΑ ως υπότροφος του Berklee College of Music (Βachelor of Music-Cum Laude) και συνέχισε ως πανεπιστημιακός βοηθός στο Βennington College (Master of Music) δίπλα σε συνθέτες και θεωρητικούς της μουσικής του 20ου αιώνα.

Oι μουσικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες μέχρι σήμερα εκτείνονται απο τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία μέχρι τη Νότιο Αφρική και 21 ευρωπαϊκές χώρες. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της νεότερης και παλαιότερης γενιάς των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Νότιας Αφρικής Το 2000 εκλέχτηκε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου μετά απο τετραετή θητεία ως διδάσκων ΠΔ 407 (1996-1999) και σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο ίδιο ίδρυμα. Είναι ο πρώτος μουσικός της Τζαζ που εκλέχτηκε σε πανεπιστημιακή θέση στην Ελλάδα. Σχεδίασε, οργάνωσε και διευθύνει το πρώτο και μοναδικό, μέχρι στιγμής, πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Τζαζ της χώρας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε ιστορικά τμήματα Τζαζ της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Απο το 2003 μέχρι σήμερα εκλέγεται γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του International Association of Schools of Jazz (IASJ) και είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής των διεθνών συνεδρίων και ετήσιων συναντήσεων του οργανισμού. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Μουσικής Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας, μέλος της διεθνούς ακαδημαϊκής επιτροπής αξιολόγησης Higher Education and Training Awards Council (HETAC) και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της International Society for Improvised Music (ISIM). Διετέλεσε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2010-2011).

Το 2010 διοργάνωσε στην Κέρκυρα το IASJ Jazz Education Conference με συμμετοχές απο 16 χώρες. Στις ευρείες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές παραγωγές του περιλαμβάνονται η Θερινή Ακαδημία Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου (2005-2019) η σειρά εκπαιδευτικών φεστιβάλ Jazz Now!, το διεθνές φεστιβάλ Corfu Jazz World (2017-19), και η διεθνής παραγωγή Aqua Jazz Athens του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2018).
H δισκογραφία του περιλαμβάνει 18 δίσκους τζαζ ενώ έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Padova Jazz Festival (2006), το National Arts Festival, South Africa (2014), το Odessa Jazz Festival (2015) το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2014) και αλλού. Είναι παραγωγός των δίσκων Jazz Now! (2011) και Ionian Jazz Ensemble (2003) εκδόσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και του περιοδικού «Jazz&Τζαζ».

Για την καλλιτεχνική και ακαδημαϊκή του δράση του απονεμήθηκε το Artist/Scholar Grant απο το Ιδρυμα Fulbright (2007). To 2013 και το 2016 επιλέχθηκε απο το Inamori Foundation της Ιαπωνίας ως μέλος του εκλεκτορικού σώματος για την απονομή του Kyoto Prize in Music.

Απο το 2020 είναι Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

gr  pdf.png  Δήμος Δημητριάδης: Βιογραφικό Σημειώμα
Mέγεθος: 214.65 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
img
Αικατερίνη Καμπάση
Καθηγήτρια Τμήματος Περιβάλλοντος
Σχολή Περιβάλλοντος

Η Αικατερίνη Καμπάση του Παναγιώτου γεννήθηκε το 1977 στο Μαρούσι, Αττικής. Το 1999 έλαβε το πτυχίο της Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς όπου έλαβε υποτροφίες και βραβεία καλύτερης επίδοσης. Το 2003 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή (Ευφυείς Μέθοδοι Εξατομίκευσης Βοήθειας σε Αντικειμενοστρεφή Γραφικά Περιβάλλοντα Διεπαφής με τους Χρήστες) στο ίδιο τμήμα και έλαβε το τίτλο με βαθμό ‘Άριστα’.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το 2006 διορίστηκε στο τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Βαθμίδα Καθηγήτριας Εφαρμογών. Από το διορισμό της, το 2006, έχει διατελέσει Αν. Προϊσταμένη, Προϊσταμένη τμήματος ΤΕΙ, και διορίστηκε πρώτη Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος όταν έγινε η ένωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (2018). Στη συνέχεια εκλέχθηκε 2 φορές πρόεδρος του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2022 διορίστηκε σε θέση Καθηγήτριας Α’ στο ίδιο τμήμα όπου και υπηρετεί έως σήμερα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως μέλος Δ.Ε.Π στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει διατελέσει μέλος σε πλήθος επιτροπών, όπως επιτροπή Μεταπτυχιακών Σπουδών, Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ισότητας των Φύλων, Πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Διαμόρφωσης Αειφόρου Σχεδίου κλπ.

Αυτή τη στιγμή η Αικατερίνη Καμπάση είναι Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Νέες Τεχνολογίες για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» καθώς και Διευθύντρια του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ψηφιακής Βιοϊατρικής. Το ερευνητικό της έργο αποτελείται από περισσότερα από 130 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και βιβλία με κριτές. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής σε περισσότερα από 170 διεθνή συνέδρια και κριτής σε περισσότερα από 200 διεθνή συνέδρια. Είναι αυτή τη στιγμή κριτής σε 69 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το 2021 ήταν μέλος της λίστας που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο του Stanford και αναφέρει το κορυφαίο 2% των επιστημόνων στους τομείς που εργάζονται. Το 2020, σύμφωνα με το Microsoft Academics, ήταν 1η στην παγκόσμια κατάταξη ερευνητών στη θεματική περιοχή του Website Evaluation για την προηγούμενη πενταετία και 11η στην παγκόσμια κατάταξη ερευνητών στη θεματική περιοχή του Website Evaluation για όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της αφορούν στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, στην ανάπτυξη εξατομικευμένου λογισμικού, στην κινητή τεχνολογία λογισμικού και στις πολυκριτήριες θεωρίες λήψης αποφάσεων.

gr  pdf.png  Αικατερίνη Καμπάση: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 85.97 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
img
Σωτήρης Λίβας
Καθηγητής Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας
Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Καθηγητής στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Γνωστικό Αντικείμενο: Κοινωνία και Πολιτική στη Μέση Ανατολή. Βασικές Σπουδές: Νομική Σχολή ΕΚΠΑ.

Διδακτορικό στις Διεθνές Σχέσεις στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Μέλος του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 2001. Πρόεδρος του Σμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και μέλος της Συγκλήτου: 2018 – 2022. Διευθυντής μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Γλώσσα, Πολιτική και Διαπολιτισμική Επικοινωνία: 2018 – 2022. Διευθυντής Εργαστηρίου Γλώσσας και Πολιτικής τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Εγκλήματα και τη Ρητορική Μίσους (από το 2022). Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα (TRUMPET, EUROLECT OBSERVATORY, Training National Judges in EU Competition Law). Επιστημονικός υπεύθυνος στο ερευνητικό έργο: Μητρώο Διερμηνέων Τπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://dflti.ionio.gr/gr/staff/176- livas/

gr  pdf.png  Σωτήρης Λίβας: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 97.1 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
img
Χριστίνα Μπενέκη
Καθηγήτρια Τμήματος Τουρισμού
Σχολή Οικονομικών Επιστημών

Η Χριστίνα Μπενέκη είναι Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Μαθηματικά με έμφαση στα μοντέλα εφαρμογών στην Οικονομία και τον Τουρισμό» στο Τμήμα Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη μελέτη και εφαρμογή μαθηματικών, στατιστικών – οικονομετρικών και υπολογιστικών στατιστικών μεθοδολογιών για τη διερεύνηση ζητημάτων, με πεδίο εφαρμογής στην οικονομία και τον τουρισμό.

Διετέλεσε Αντιπρύτανις Έρευνας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ και Πρόεδρος του ΚΕΔΙΒΙΜ) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (2020 – 2022). Από τον Οκτώβριο του 2022 μέχρι και σήμερα είναι Αντιπρύτανις Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σπούδασε μαθηματικά στο Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Θεωρητικά Μαθηματικά και ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο ίδιο Τμήμα, με θέμα «Χαρακτηρισμός πολλαπλοτήτων Kahler με τη βοήθεια μικρών γεωδαισιακών σωλήνων», στην περιοχή της Διαφορικής Γεωμετρίας. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών έλαβε υποτροφίες ακαδημαϊκής επίδοσης από το ΙΚΥ και κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών έλαβε ερευνητικές υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποτροφία από το ΙΚΥ, κατόπιν εξετάσεων, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, καθώς και χρηματική δωρεά από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παράρτημα Πάτρας). Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πάτρας (ΣΥΜΕΦΟΙΠ), κατόπιν εκλογών.  

Διετέλεσε Επισκέπτρια Λέκτορας στο State University of New York at New Paltz (Department of Mathematics & School of Business) για 5 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Δίδαξε στην ΑΣΠΑΙΤΕ (Παράρτημα Πατρών), στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, στο University of Bournemouth (Department of Accounting, Finance and Economics), στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιά και Λευκάδα) και στο ΕΑΠ (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών).

Απασχολήθηκε ως Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Τουριστικών Μελετών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην επεξεργασία και ανάλυση πρωτογενών δεδομένων και συμμετοχή στη συγγραφή μελετών για τον τουρισμό, καθώς επίσης συνεργάστηκε με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών στη συγγραφή μελετών για την οικονομία και τον τουρισμό και με το Επιμελητήριο Λευκάδας στην επεξεργασία και ανάλυση πρωτογενών δεδομένων και συμμετοχή στη συγγραφή μελετών για τον τουρισμό.

Διετέλεσε Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Παράρτημα Ληξουρίου) του πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (με 2 Εισαγωγικές Κατευθύνσεις) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας με έδρα τη Λευκάδα του πρώην ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Λευκάδα, κατόπιν εκλογών, Συντονίστρια του Εργαστηρίου του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας στο πλαίσιο της Μορφωτικής και Αναπτυξιακής Πρωτοβουλίας 8 κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς και μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΕΛΙΔΕΚ. Επίσης, συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό επιτροπών, μεταξύ αυτών, ως Ακαδημαϊκή Συντονίστρια Erasmus, Πρόεδρος ΟΜΕΑ, Τμηματική Υπεύθυνη και Ακαδημαϊκή Επόπτρια Πρακτικής Άσκησης, στη ΜΟΔΙΠ, Υπεύθυνη της Πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού» κ.λπ. Επίσης, διοργάνωσε, μεταξύ άλλων, ως Επιστημονική Υπεύθυνη, 4 Θερινά Σχολεία με τίτλο «Διοίκηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με έμφαση στα Νέα Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας» με καινοτόμες δραστηριότητες, εργαστήρια αιχμής, διδασκαλία με βιωματικό τρόπο και προσομειώσεις. 

gr  pdf.png  Χριστίνα Μπενέκη: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 603.04 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
img
Ανδρέας Φλώρος
Καθηγητής Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας
Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών

Ο Ανδρέας Φλώρος γεννήθηκε το 1973 στη Δράμα. Είναι διπλωματούχος μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1996) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ίδιο Τμήμα (2001) με ειδίκευση στην επιστημονική περιοχή της ψηφιακής τεχνολογίας και επεξεργασίας του ήχου. Κατά τη διάρκεια της διατριβής του ασχολήθηκε επίσης με την έρευνα στον χώρο της ακουστικής. Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής του, εργάσθηκε στη βιομηχανία ημιαγωγών, σε έργα αιχμής στον τομέα της ασύρματης μετάδοσης ηχητικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης, της ασύρματης δικτύωσης και της βελτιστοποίησης αλγορίθμων συμπίεσης ηχητικών σημάτων σε ενσωματωμένα συστήματα. Την περίοδο 2005 - 2008, διατέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Την ίδια περίοδο, και μέχρι το 2009, δίδαξε παράλληλα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου. Τον Ιανουάριο του 2008 εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Ψηφιακή Επεξεργασία Ακουστικού Σήματος», ενώ σήμερα υπηρετεί στο ίδιο Τμήμα ως Καθηγητής Α' βαθμίδας με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι - Εφαρμογές Ψηφιακού Ήχου και Ηλεκτροακουστκά Συστήματα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Οπτικοακουστικών Σημάτων (ΕΠ.ΟΑ.ΣΗ) του παραπάνω Τμήματος. Τον Μάϊο του 2015 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Νοέμβριο του 2017. Tο Δεκέμβριο του 2017 ανέλαβε καθήκοντα στο αξίωμα του Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ τον Ιούλιο του 2020 εκλέχθηκε στη θέση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα. Κατά τη θητεία του ως μέλος Δ.Ε.Π. στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει διατελέσει μέλος σε πλήθος επιτροπών, όπως στην Επιτροπή Ερευνών, στο Συμβούλιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης, στο Τεχνικό Συμβούλιο, στις Επιτροπές Φοιτητικής Μέριμνας, Μεταπτυχιακών Σπουδών, Δεοντολογίας, Πληροφορικής - Δικτύων και Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ έχει επίσης διατελέσει Ακαδημαϊκός Προϊστάμενος της Υποστηρικτικής Μονάδας της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.), Ιδρυματικός Συντονιστής του προγράμματος ERASMUS+ και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου μελών Ε.Ε.Π., Ε.Δ.Ι.Π., Ε.Τ.Ε.Π. και λοιπού προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών Δ.Ε.Π.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην περιοχή των έξυπνων αλγορίθμων ηχητικής επεξεργασίας και μουσικής σύνθεσης, της δημιουργικής νοημοσύνης με εφαρμογή στην ηχητική τέχνη, των ηχητικών παιχνιδιών, των ηχητικών διαδραστικών διεπαφών, της ηχητικής επαυξημένης πραγματικότητας και του προσδιορισμού της σχέσης ήχου - συναισθήματος. Ο Ανδρέας Φλώρος είναι μέλος της Audio Engineering Society (και γραμματέας του Ελληνικού Τμήματός της), του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (και μέλος του Δ.Σ. του), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

gr  pdf.png  Ανδρέας Φλώρος: Βιογραφικό Σημείωμα
Mέγεθος: 30.24 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

(σε αλφαβητική σειρά)

Ενημέρωση: 13-02-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας